Wonen

Welke kleur zonwering is het meest geschikt voor jouw huis?

Een slurpende airconditioner in huis halen als komende zomer de temperaturen weer hoog oplopen in huis? Met de huidige energieprijzen? ‘Nee, bedankt’, zullen de meesten zeggen. Steeds meer mensen zijn op zoek naar duurzame manieren van koelen, die zowel fijn zijn voor de portemonnee als voor de planeet. Een goed voorbeeld van een duurzame manier van koelen is zonwering die je met zuignappen aan het raam bevestigt, zonder te boren dus. De screens worden helemaal op maat gemaakt en zijn in veel verschillende kleuren te bestellen. Welke kleur je kiest is niet alleen een kwestie van smaak, maar hangt ook af van de manier van plaatsen. Zo gelden er bijvoorbeeld verschillende adviezen bij bevestiging aan de buiten- of juist de binnenkant van het raam. Wanneer je het beste voor welke kleur kunt kiezen, lees je in dit blog.

Weerkaatsing van het licht

Lichte kleuren, zoals wit, beige en boulder (lichtgrijs), weerkaatsen het licht waardoor de warmte niet verder komt dan het zonwerende doek. Daarom worden lichte kleuren met name gebruikt wanneer het doek aan de binnenkant van het raam geplaatst wordt. Dit gebeurt bij ramen waar de buitenkant moeilijk bereikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan een dakraam of zolderraam. Maar naast het feit dat een lichte kleur de warmte die een raam passeert vermindert, zorgt hij ook voor een heldere uitstraling. Ook vanuit esthetisch oogpunt kan een lichte kleur dus een aantrekkelijke keuze zijn.

Warmte absorberen

Donkere kleuren, zoals antraciet, zwart en taupe, absorberen juist de warmte waardoor alle warmte naar het doek wordt getrokken en dus niet naar het raam dat erachter zit. Daarom zijn donkere kleuren vooral handig wanneer je het doek aan de buitenkant van het raam plaatst. Dit geldt alleen voor verticale ramen, want bij niet-verticale ramen bestaat er een kans dat het doek het raam raakt en dat het zijn werking verliest. Maar naast het feit dat een donkere kleur in praktische zin erg handig kan zijn, is het ook een lust voor het oog. Zwarte zonwering zorgt namelijk voor een luxe uitstraling en past perfect bij de huidige moderne interieurs.

Screens met zuignappen online bestellen

Heb je moeite met het kiezen van de juiste screens? Schakel dan een specialist in. Hij helpt je graag verder en houdt daarbij rekening met jouw voorkeuren en behoeften. De specialisten van Sunwise screens bijvoorbeeld zijn gespecialiseerd in zonwering met zuignappen en denken graag met je mee.

Dit vind je misschien ook leuk...