Renovatie

Bouw- en sloopafval: zelf afvoeren of een container huren?

Wil je gaan verbouwen? Dan is het belangrijk om alle zaken goed te regelen. Een container huren voor het sloopafval is daar een voorbeeld van. Dit kan soms door de aannemer worden geregeld. Het is echter vaak zo dat je moet kiezen tussen een container huren of zelf alles afvoeren naar de milieustraat gaan. Je leert in dit artikel alles.

Zelf afval afvoeren

Het is in veel gemeenten in Nederland mogelijk om afval naar de milieustraat te brengen. Daar kan je dus ook sloopafval en puin van een verbouwing brengen. Het is vaak gratis. Enkele gemeenten rekenen wel kosten. Het is dus ook goed om te weten hoe dat bij jou zit. Het is wel belangrijk om te beseffen dat gratis milieustraten niet perse ook de voordeligste optie voor je zijn. Dit is een misvatting die veel mensen hebben. Woon je in de omgeving Hilversum? Dan is een container huren in Hilversum bij een lokale verhuurder vaak een goede optie.

Bijkomende kosten

Het is vaak zo dat er allerlei bijkomende kosten zijn. Denk aan de huur van een aanhangwagen. Denk ook aan de benzine. Deze kosten bij elkaar kunnen al snel behoorlijk oplopen. Bovendien zijn tijd en arbeid natuurlijk niet zo direct in de kosten op te nemen. Het afval moet eerst in een aanhanger, daarna moet je ernaartoe en daar moet alles er weer uit. Bekijk eens hoeveel tijd dit allemaal wel niet gaat kosten.

Het huren van een container

Wanneer je kiest voor een bouwafval container, dan kost dat natuurlijk ook wel iets. Je bent al snel €150,- kwijt. Aan de andere kant is dan wel direct alles geregeld waar het gaat om sloopafval tijdens je verbouwing. Je kan alles direct in de container die bij je voor de deur staat gooien en hoeft er daarna niets meer mee te doen. Je bent er echter wel direct van af zodat je omgeving opgeruimd is en je gewoon veilig kan werken. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk. Wanneer je klaar bent, of de container vol is, dan wordt deze opgehaald. Ook daar ben je dus geen tijd, geld en arbeid aan kwijt. Zo bekeken is dit dus al snel de meer voordelige oplossing hiervoor.

Dit vind je misschien ook leuk...