Algemeen

Detacheren: profiteer van een flexibel personeelsbestand

Ben jij werkgever en ben je voor langere tijd op zoek naar een extra werknemer, maar wil je die nog niet direct in dienst nemen? Dan is het mogelijk om werknemers door middel van detacheren in te lenen via BaanBereik, een full service uitzendorganisatie in Noord-Holland. Je kunt hier rekenen op een breed netwerk en een uitgebreid kandidatenbestand. Gespecialiseerde intercedenten voor onder andere Bouw, Techniek en Office verzorgen het complete werving- en selectieproces, tot en met het tekenen van het contract. Tijdens de werkperiode begeleiden zij de werknemer op persoonlijke wijze, precies zoals het goed werkgeverschap betaamt. Detacheren biedt je dus net als uitzenden een flexibel personeelsbestand, maar met een vooraf besproken contractduur en meer zekerheid.  

Hoe werkt detachering? 

Heb je een openstaande vacature en wil je dat BaanBereik je daarbij helpt? Door middel van een persoonlijk kennismakingsgesprek leren zij jouw bedrijf en je werknemers kennen en bespreken de intercedenten de vacature. Vervolgens stellen zij passende kandidaten voor en plannen ze daarna een sollicitatiegesprek in. Heb je een geschikte kandidaat gevonden? Dan is het tijd om het detacheringscontract te tekenen. Ook het financiële gedeelte is goed geregeld. Samen met jou wordt de kandidaat ingeschaald volgens het cao (collectieve arbeidsovereenkomst) dat in jouw sector van toepassing is. Als het bruto-uurloon bekend is, kan het tarief worden vastgesteld. Samen met jou wordt het detacheringscontract getekend en jij betaalt de afgesproken contracturen.  

Welke voordelen brengt detacheren met zich mee? 

  • Kandidaten met de juiste kennis en ervaring; 
  • Zekerheid: jij spreekt een vaste periode met de werknemer af, waardoor je meer zekerheid hebt dat die langer blijft;
  • Geen werkgeversrisico: het uitzendbureau verloont de werknemer en verzorgt loondoorbetaling bij uitval, ziekte of verlof. 

Binnen een week een geschikte nieuwe medewerker 

Naast detachering vind je bij BaanBereik goede mogelijkheden op het gebied van werving & selectie. ‘Als het nodig is, vinden wij binnen een week een geschikte nieuwe werknemer. Dit doen we tegen gunstige tarieven. De opdrachtgever betaalt een fee over het jaarsalaris van de gekozen werknemer. Bovendien werkt het enorm efficiënt: men hoeft niet zelf alle reacties door te spitten, maar heeft de keuze uit de drie beste kandidaten’, vertelt directeur Mona Roorda. ‘In de basis ligt onze focus bij vacatures in de techniek, bouw en office. In de afgelopen jaren hebben we onze horizon verbreed naar andere branches met een verhoogde vraag naar gekwalificeerde vakmensen. Bedrijven en instellingen kunnen tegenwoordig ook bij ons terecht voor professionals op elk niveau in onder andere de Horeca, het Gemeentelijk Domein en de Zorg. 

Ook voor het hogere segment ontvangen we steeds meer opdrachten voor werving & selectie. Zo komen er de laatste tijd vacatures voor accountant, operationeel manager, algemeen directeur, HR-manager, marketing manager en financial controller voorbij.’ 

Dit vind je misschien ook leuk...