Algemeen

Een aanhangwagen kopen? Hier moet je op letten

Ben je van plan om een aanhangwagen te kopen? Dan is het belangrijk om te weten wat je mogelijkheden zijn en waar je op moet letten. Door het ruime aanbod is een aanhangwagen kopen niet altijd even makkelijk. Hier vind je een overzicht met de belangrijkste aandachtspunten voor het kopen van een aanhanger. Zo weet je waar je op moet letten en maak je de juiste keuze.

Zo kies je het juiste type aanhanger

Er zijn verschillende soorten aanhangers verkrijgbaar, welke allemaal gebruik worden voor diverse werkzaamheden. Een kipper is een van de mogelijkheden: hiermee kun je snel losse lading lossen, omdat je de bak hydraulisch kunt kantelen. Maar ook een plateauwagen is een optie. Deze wagen heeft zijkanten die losgemaakt kunnen worden, zodat gemakkelijk kunt laden en lossen. Het is ook mogelijk om een bagagedrager te kopen, welke je onder andere gebruikt bij een verhuizing. Zorg ervoor dat je weet welke werkzaamheden je gaat uitvoeren en welk type aanhanger je daarvoor nodig hebt.

Natuurlijk spelen ook afmeting en laadvermogen een rol. Alle typen aanhangwagens zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar. Kies een afmeting waarin de meeste materialen goed vervoerd kunnen worden. Het bruto laadvermogen is het laadvermogen minus het eigen gewicht.

Andere belangrijke aandachtspunten

Een van de belangrijkste zaken om naar te kijken is het remsysteem. Kijk wat het merk is en of er gemakkelijk reserveonderdelen van verkrijgbaar zijn. Voor een goedkopere aanhangwagen is het belangrijk om hier goed naar te kijken. Zo kun je voorkomen dat je op de langere termijn meer geld kwijt bent. Kijk tot slot ook naar de componenten die worden gebruikt voor de aanhanger. Denk hierbij aan verlichting of de wielen. En bij een aanhanger als de kipper kijk je naar hoe de hydrauliek is geregeld. Op deze manier weet je dat de componenten van goede kwaliteit zijn en maak je de beste keuze.

Dit vind je misschien ook leuk...