Tuinieren

Slimme gereedschappen voor elke tuin

De bladblazer accu en een tuinslang horen bij de meest populaire tuingereedschappen die door de eigenaren van een woning met een tuin als eerste worden aangeschaft. Dat is logisch, want een tuinslang kan worden gebruikt voor het watergeven van de planten. Maar ook voor andere klussen, zoals het wassen van de ruiten en het schoonmaken van de auto is een tuinslang een handig stuk gereedschap. Een bladblazer accu is zo populair omdat het best stoer staat om met zo’n krachtige luchtstroom allerlei vuil bij elkaar te blazen. Met een bladblazer is dat veel leuker dan met een bezem.

Een tuinslang kopen

Bij het kopen van een tuinslang zijn er drie dingen waarop je moet letten. Ten eerste moet de slang de juiste dikte hebben om er je sproeiers en andere hulpstukken op aan te sluiten. Ook is het van belang op te letten of je alleen een tuinslang wilt hebben, of een tuinslang met een opbergsysteem. Het is immers niet de bedoeling dat de tuinslang altijd ergens rondslingert. Het meest belangrijk is, dat je een tuinslang koopt die niet te lang en niet te kort is. Met een te korte slang kun je niet overal bij komen. En een te lange slang is zwaar en lastig te hanteren.

Waarop moet je letten bij een bladblazer accu?

Bij het kopen van een bladblazer accu kan niet zoveel fout gaan. De meeste bladblazers met een accu zijn van een uitstekende kwaliteit. Dat betekent dat ze een luchtstroom produceren die sterk genoeg is om bladeren en ander vuil op een hoop te blazen. De accu’s van de apparaten zijn sterk genoeg om een gemiddeld grote tuin mooi schoon te blazen. Als de accu toch uitgeput raakt is hij meestal in een korte tijd weer op te laden. Gelukkig maar, dan kan je de taak toch nog snel afronden!

Dit vind je misschien ook leuk...