Renovatie

Zo geef jij jouw huis een fraaie facelift

Wanneer je al een poos in je prettige huis woont, raak je het enthousiasme dat je had toen je de woning net had vaak toch behoorlijk kwijt. Je kijkt heel de tijd tegen dezelfde tegels aan en zult steeds meer zien wat er allemaal nog kan veranderen aan de woning, in plaats van dat je ziet waarom dit überhaupt de woning is die je zo graag wilde kopen. Met deze facelift mogelijkheden van Kozijn en Gevel kun je jouw huis er weer als nieuw uit laten zien en volop genieten van al het fijns dat je huis je brengt.

Een prettig begin

Je kunt de facelift goed beginnen door je ramen te voorzien van nieuwe raambekleding. Denk hierbij aan nieuwe gordijnen of moderne zonwering. Al helemaal met een zon op het zuiden, kan het flink heet worden binnen. Help je huis met afkoelen door de ramen te beschermen tegen de warmte en UV-stralen van de zon. Om dit te doen, kun je rolluiken laten plaatsen die ook direct isolerend werken en inbrekers het idee geven dat jouw huis minder makkelijk te bereiken is. Je kunt ook aan de binnenkant kiezen voor plisségordijnen. Deze helpen niet zozeer tegen de warmte, maar je kunt wel mooi spelen met de plaatsing van het gordijn. Je kunt ze van helemaal boven in naar onderen slepen of ze laten zitten middenin het raam, waardoor van buiten alleen het plafond en de vloer zichtbaar zijn. Een toffe feature om je huis wat extra’s te geven.

Beter isolatie en een mooi gezicht

Zelfs als je niet graag met trends meeloopt, is dit toch een goede keuze. Laat je raam- en deurkozijnen vervangen door kunststof kozijnen. Kunststof blijft vaak tot wel 30 jaar goed en het scheelt je een hoop onderhoud. Kunststof gaat namelijk niet rotten en behoudt de kleur, in tegenstelling tot houten kozijnen. Daarnaast zorg je ervoor dat je huis er direct een stuk moderner uitziet én het draagt bij aan de isolatie van je woning. Zo bespaar je dus op je energierekening, zul je minder snel verkouden worden door de toch en zal het ook in de zomer een stuk minder warm zijn binnen. Dat zijn een hoop voordelen, maar veel kunststofsoorten komen ook nog eens met mooie houtnerven of zelfs een volledige houtstructuur, zonder de nadelige bijkomstigheid dat het ook daadwerkelijk hout is. Als je dus graag een traditioneel aangezicht van je woning behoudt, dan heb je met dit type kozijnen dus alsnog een frisse uitstraling met alle voordelen van de moderne wereld.

Perfect wanneer je de vergunning kunt krijgen

De beste manier om je huis een nieuwe uitstraling te geven, is door rigoureus iets te doen aan de opstelling van je woning. Hiervoor heb je echter wel een vergunning nodig van de gemeente, tenzij je dit klein genoeg bouwt. Met een dakkapel zorg je namelijk niet alleen voor een nieuw aangezicht van je woning, maar ook voor flink meer ruimte in de woning. Dit betekent dus ook een hogere woningwaarde, wat een mooie bijkomstigheid is. Een dakkapel is dus een goede investering voor jezelf op dit moment en in de toekomst. Met de extra ruimte kun je een vervelende zolder ombouwen tot een nuttige kamer. Een dakkapel is de meest toonaangevende manier om je huis een facelift te geven, een prachtig nieuw aanzicht om de komende jaren tegenaan te kijken.

Dit vind je misschien ook leuk...