Wonen

Badkamertrend 2022 half hoog tegelen

Esthetisch, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, wandtegels zijn een ideale bekleding voor badkamers. De nieuwe opkomende trend is halfhoog tegelen. In deze blog vertellen we alles wat je erover moet weten.

Halfhoge betegeling: wat is het?

In plaats van de muur van vloer tot plafond te bedekken, bedekt halfhoge betegeling alleen het onderste deel van de muur. Dit type tegels is om verschillende redenen een echte trend in badkamers geworden. Het ziet er heel esthetisch uit, door de halfhoge betegeling kun je spelen met kleuren en materialen , een schokkende aanwinst voor de badkamerinrichting. In vergelijking met tegels op volledige hoogte lijkt het de ruimte te optimaliseren. Maar het is ook betaalbaarder en gemakkelijker te installeren, omdat het minder betegelde oppervlakten beslaat.

Hoe hoog betegelen?

We respecteren de regel van derden om de tegels halverwege te leggen: een derde voor de basis en twee derde voor de bovenkant. Over het algemeen stopt de betegeling dan ter hoogte van de wastafel, wat voldoende is om je muur te beschermen tegen opspattend water rondom het bad. Het lijkt misschien laag, maar een te hoge basis zorgt voor een averechts effect.

Je kan er ook voor kiezen om een bestaande lijn te verlengen (bijvoorbeeld die van een raam of een berging). Als je besluit om een ​​inloopdouche te installeren, dien je bovendien een voldoende hoge waterdichte coating aan te brengen  

Hoe de halfhoge betegeling stylen?

Qua materiaal heeft keramiek de voorkeur in de badkamer. Porseleinen tegels en geglazuurde porseleinen tegels combineren namelijk weerstand, waterdichtheid en onderhoudsgemak. Ze zijn verkrijgbaar in een oneindig aantal kleuren, decors en afwerkingen. En wil je een retro of rustieke look in je badkamer brengen, dan kan dat! Keramiek kan andere materialen nabootsen en zo natuursteentegels (imitatiemarmertegels , leisteen, travertijn, enz.), terracotta- of kleitegels vervangen. Er zijn zelfs imitatiehouten tegels!

Het onderstel biedt een mooie mogelijkheid om met kleuren te spelen, waardoor je een moderne en warme badkamer kunt creëren. De zwart-wit combinatie is erg elegant, maar je kunt ook kiezen voor een mix van kleuren. Zachte tinten zoals beige en watergroen zullen ideaal zijn voor een zen badkamer, terwijl felle tinten zoals karmijn en elektrisch blauw een zeer trendy look zullen geven.

Om verfijnde sferen te creëren, kan je ook je wandtegels combineren met je vloertegels.

Wat je moet onthouden

  • Halfhoge betegeling biedt veel voordelen. Trendy, je kunt de ruimte visueel vergroten en biedt veel mogelijkheden voor badkamerdecoratie. Maar het is ook eenvoudiger te installeren en goedkoper dan tegels op volledige hoogte!
  • bij het kiezen van je halfhoge tegels moet je nadenken over de stijl die je aan je badkamer wilt geven. Dat laatste kan namelijk zowel een natuurlijke toets als een vleugje waanzin aan je interieur geven
  • Vraag je je af hoe je jouw nieuwe tegel moet leggen? Doe een beroep op een professionele tegelzetter om te profiteren van een esthetische en duurzame plaatsing.

Dit vind je misschien ook leuk...