Wonen

Duo rolgordijnen: dé ideale combinatie!

Je bent toe aan nieuwe raamdecoratie, maar er zijn zoveel verschillende soorten. Wat past er nou het beste binnen jouw interieur? Vind jij die keuze nou ook zo lastig? Overweeg dan een keer om te kijken voor duo rolgordijnen. Duo rolgordijnen bestaan, anders dan standaard rolgordijnen, uit twee verschillende soorten stof. Wil jij graag nog meer weten over duo rolgordijnen? Lees dan snel verder!

Twee soorten materiaal

Een duo rolgordijn bestaat uit om en om een baan met stof en gaas. Hiermee kun je perfect de lichtinval en mate van privacy regelen. Een duo rolgordijn is dus eigenlijk een combinatie van een rolgordijn met een jaloezie. Je hebt keuze uit veel verschillende stoffen. Met de ketting aan de zijkant kun je precies de stand van het gordijn bepalen. Je kunt de banen horizontaal voor elkaar langs bewegen, waardoor je de zon zoveel mogelijk kunt tegenhouden. Ook heb je zo volledige privacy. Wil je juist wat meer licht in je kamer? Beweeg de banen dan weer terug langs elkaar heen.

Veel verschillende kleuren

Er zijn veel verschillende kleuren en tinten duo rolgordijnen te verkrijgen. Hiermee kun je dus spectaculaire patronen creëren. Zo kun je van simpele raamdecoratie een kunstwerk maken. Ze geven vaak een modern en stijlvol effect. Je kunt het natuurlijk ook simpel houden als je dat persoonlijk mooier vindt. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Door de keuze aan veel verschillende kleuren en tinten, is er voor elk soort interieur wel een passend duo rolgordijn.

Duo rolgordijnen combineren met andere raamdecoratie

Duo rolgordijnen zijn makkelijk te combineren met andere soorten raamdecoratie. Denk hier bijvoorbeeld aan verduisterende gordijnen voor in de slaapkamer. Je slaapt namelijk het beste in een goed verduisterde kamer. In de woonkamer is het verduisterende effect misschien iets minder belangrijk. Hier kun je er dus voor kiezen om je duo rolgordijn te combineren met transparante gordijnen. Zo creëer je toch net iets meer sfeer in je woonkamer.

Duo rolgordijnen op maat

Duo rolgordijnen zijn perfect op maat verkrijgbaar. Hiermee voorkom je ongewenste lichtinval aan de zijkanten en onderkant van het rolgordijn. Ook de dikte van de banen kunnen verschillen. Als je een heel groot raam hebt, kun je er voor kiezen om de banen breder te maken. Ook bij ilumio worden de duo rolgordijnen op maat gemaakt. Je hebt hier een ruime keuze uit kleur, bediening en bevestiging. Zo sluit het duo rolgordijn perfect aan op jouw interieur. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is voor jouw perfecte duo rolgordijn? Neem dan snel een kijkje op www.ilumio.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...