Wonen

Een handige stappenplan voor het kopen van een nieuwe bank!

Is het tijd voor een nieuwe bank? Misschien is jouw oude sofa wel aan vervanging toe of wil je gewoon een frisse wind door je woonkamer laten waaien. Hoe dan ook, een nieuwe bank kiezen kan behoorlijk overweldigend zijn. Maar wees niet bang, het gaat je lukken! Met deze handige stappenplan en een paar gouden tips kom jij er zeker! Klaar om samen op bankenjacht te gaan? Zet je schrap, hier komen we!

Waarom de juiste bank zo belangrijk is.

Zeg eens eerlijk, hoeveel uurtjes breng jij door op je bank? Van die zondagen dat je lekker aan het bingewatchen bent met een dekentje tot de avonden met vriendinnen en een goed glas wijn; je bank is z├│veel meer dan alleen maar een meubelstuk. Het is jouw thuishaven, je comfortzone. En daarom is het zo cruciaal om de juiste keuze te maken.

Start met meten: hoe groot mag jouw droomsofa zijn?

Je hebt vast wel eens een verhaal gehoord over iemand die een prachtige bank kocht en vervolgens niet door de deur kon, toch? Dat willen we natuurlijk niet! Pak dus je meetlint en check eerst de ruimte in je kamer. En wat nog weleens vergeten wordt, om de toegangswegen naar je woonkamer te meten. Wel zo fijn dat je zonder problemen langs je bank kan lopen. Wat ook nog handig is om over na te denken is het aantal zitplaatsen. Zeker als er regelmatig bezoekers langskomen is het fijn om genoeg zitplaatsen te kunnen aanbieden. 

Materialen en kleuren: van stoffig grijs tot zacht roze.

Je hebt de maten genoteerd, dat is mooi! Maar nu komt het leuke gedeelte: kiezen van het materiaal en de kleur! Wil je een stoffen bank die superzacht aanvoelt, of ga je voor een stoer leren exemplaar? Bedenk wel dat elk materiaal zijn eigenschappen heeft en dus ook een gebruiksaanwijzing hoe je er het beste mee om kan gaan. Sommige stoffen zijn gemakkelijker schoon te maken dan andere. Overweeg bijvoorbeeld een bank met afneembare hoezen. En oh, draai de kussens regelmatig om. Zo blijft je bank jarenlang als nieuw. Vraag hier altijd goed na bij het verkooppunt. En dan die kleuren! Zeker als je in de winkel staat weet je niet meer wat je moet kiezen, er is vaak zoveel keuze! Hier nog een handige tip vraag een stofstaal aan of neem een stalenboek mee. Zo kun je het thuis nog eens rustig op je gemak bekijken. 

Budgetteren: luxe gevoel zonder de hoofdprijs.

Laten we eerlijk zijn: we willen allemaal dat onze woonkamer eruitziet als een pagina uit een woon magazine. Maar zonder het prijskaartje dat daarbij hoort! Stel een budget in voordat je gaat shoppen. Of breng een bezoekje aan een UrbanSofa verkooppunt. Zij hebben een grote collectie in banken en dat voor de beste kwaliteit en prijs! Je zou versteld staan van hoe luxe je woonkamer kan aanvoelen zonder dat je daar de jackpot voor hoeft te betalen. 

Je hebt nu alle stappen doorlopen en bent helemaal klaar om je perfecte bank te vinden. Ga eropuit, neem de tijd en kies iets dat echt bij jou past. Veel succes en vooral veel loungeplezier gewenst!

Dit vind je misschien ook leuk...