Wonen

Wat zijn de beste zwembaden voor in de achtertuin?

Nu het warme weer zich weer heeft laten zien en vakantieplannen maken nog niet zo eenvoudig gaat is het tijd om de Costa del Sol gewoon naar jouw eigen achtertuin te brengen. Hiervoor heb je natuurlijk een groot opzetzwembad voor nodig, compleet met pomp en alle accessoires die je nodig hebt om een verfrissende duikt te kunnen nemen. In deze blog vertellen we je alles over opzetzwembaden voor in de tuin. Kijk ondertussen even op Vikingchoice. Daar weten ze alles over zwembaden en je vindt er de beste deals voor alles op het gebied van zwembaden.

Beleef meer plezier van een merkzwembad

Een zwembad kopen is vaak minder eenvoudig dan het lijkt. Hoe groot neem je hem? Welke vorm moet hij hebben? Past het wel in mijn tuin? Hoe zet je zo’n groot zwembad op? Allemaal vragen waarmee je te maken krijgt wanneer je een zwembad gaat kopen. Ons advies is om een degelijk zwembad te kopen, zo compleet mogelijk en het liefst van een van de grote drie merken. Namelijk Intex, Bestway of Avenli. Dan weet je zeker dat je de beste kwaliteit in huis haalt en er zo maximaal van kan genieten. Daarnaast bieden deze merken een goede after sales service en hebben zij uitstekende garantievoorwaarden. De meest voorkomende zwembaden in Nederland zijn de ronde 305, 366 of 427 diameter zwembaden. Heb je wat meer ruimte? Dan zijn de ovale levant varianten wellicht een mooie aanvulling in jouw tuin.

Kies je voor een zandpomp of filterpomp zwembad?

Vrijwel alle opzetzwembaden voor in de achtertuin zijn voorzien van een pomp en filtersysteem. Te kennen worden hier vaak twee verschillende type pompen voor gebruikt. Namelijk een inzetfilter pomp en een zandfilterpomp. Omdat een zandpomp een hogere filtercapaciteit heeft en meer water volume kan flowen worden zandpompen pas bij grote zwembaden standaard geleverd. Maar wil jij nou een zandfilterpomp op jouw kleine zwembad? Geen probleem! Selecteer een pomp met de juiste slangdiameter en jouw kleine zwembad heeft ook een zandpomp. Bij de betere automateriaalzaken kun je overigens ook slangadapters halen waardoor je de aansluitingen altijd gelijk krijgt.  

Hoe je de juiste afmeting voor jouw tuin bepaalt

De juiste maat bepalen kan nog best lastig zijn. He gevoel zegt altijd een zo groot mogelijk zwembad te nemen. Echter moet je rondom het zwembad altijd een vrije zone van 50 cm hanteren. Dit is belangrijk voor de slangen, pomp en doorloopbaarheid in het geval van een ongeluk. Naast een vrije zone wil je ook ruimte hebben voor andere meubels of speeltoestellen. Heb je een diepe smalle tuin? Kijk dan naar een ovaal of een rechthoekig zwembad. Zo bespaar je ruimte zonder in te leveren of je zwemplezier.

Dit vind je misschien ook leuk...