Geen categorie

Ga je verbouwen? Huur dan een restafvalcontainer

Het is bijna zover. Je hebt gespaard en nu genoeg budget om een van je droomwensen in vervulling te laten gaan. Het is tijd voor de verbouwing aan je huis, die je al zo lang gepland hebt. Ben je van plan er zelf veel tijd in te steken en heb je voldoende dagen vrij genomen? Een verbouwing neemt altijd meer tijd en moeite in beslag dan je kunt voorzien. Dan is het zaak om zoveel mogelijk tijd te besparen en niet te steken in zaken die efficiënter kunnen. Een van de dingen die je echt kunt overwegen is het huren van een restafvalcontainer.

Een restafvalcontainer bespaart je veel tijd

Waarschijnlijk is dit niet de eerste verbouwing die op stapel staat. Probeer je nog eens goed voor de geest te halen hoe je het vroeger aanpakte. Bij wat voor verbouwing dan ook, er komt altijd meer restafval vrij dan je van tevoren bedacht had. Wat ga je doen? Het zelf allemaal in een aanhangwagen laden en wegbrengen naar de afvalstort? Die tijd kun je veel beter gebruiken. Door een restafvalcontainer te huren en voor je huis te plaatsen, verzamel je al je restafval en hou je de bouwplaats overzichtelijk en netjes. Is je verbouwing eenmaal voltooid, dan laat je de container met het restafval afvoeren. Zo hoef je er zelf nauwelijks tijd aan te besteden. Tijd die je sowieso hard nodig zult hebben om je verbouwing perfect te maken.

Wat mag je niet in je restafvalcontainer gooien?

Als je een restafvalcontainer huurt, mag je daar in principe al je bouwafval in gooien. Wat niet mag, is het verwijderen van tuinafval of grond. Ook chemicaliën en afval waar metaal in zit, kun je beter gescheiden inleveren. Maar hout, steen, betonresten en ander bouwafval mag je in je container voor restafval doen. Het is logisch dat je niet meteen weet hoe groot je container moet zijn. Het inschatten van het volume aan restafval dat je produceert, is niet zo gemakkelijk. Gelukkig kun je vertrouwen op de ervaring van veel verhuurbedrijven van restcontainers.

Welk formaat restafvalcontainer heb je nodig?

Uit die ervaringscijfers blijkt dat je voor een gemiddelde verbouwing goed uit de voeten kunt met een container van 6 m3 tot 10 m3. Een leverancier als de Rode Bak kan ook kleinere restafvalcontainers leveren van 4 m3, tot 45 m3 voor de zeer grote projecten. Blijkt tijdens je verbouwing dat je toch meer ruimte nodig hebt, dan is één telefoontje genoeg om de container op te laten halen en een andere ervoor in de plaats te zetten. Zo kun je doorgaan met je verbouwing, terwijl je afval wordt verwijderd.

Een restafvalcontainer huren bij Rode Bak

Rode Bak levert restafvalcontainers in heel Nederland. Je maakt afspraken over de huurperiode en het formaat van je container. Zelf regel je een plek waar je container een hele tijd kan staan. Mocht je verbouwing uitlopen, dan overleg je met hun klantenservice over een verlenging van de huurperiode. Ook bespreek je de aard van de verbouwing, zodat ze je goede adviezen kunnen geven over de noodzakelijke maat van je restafvalcontainer. Het halen en brengen van je restafvalcontainer, dat verzorgt Rode Bak geheel zelf. 

Dit vind je misschien ook leuk...