Schilderen Wonen

De finishing touch voor jouw woning

Als het gaat om verhuizen, dan is het inrichten van de nieuwe woning natuurlijk het leukste deel ervan. Je kan alles wat je hebt erin leggen en er de mooiste en meest knusse woning van de wereld van maken. De grote lijnen verzorgen is gemakkelijk. Je zoekt meubels uit die je mooi vindt en je kiest met welke meubels je gaat werken. So far, so good. Dan komt echter het lastigste deel. Nu moet je namelijk nog voor de finishing touch zorgen. Het is wel heel fijn wanneer je woning ook echt helemaal af is.

Zonder zichtbare kenmerken ophangen

Of je nu schilderijen aan de muur hangt, of je wilt er een mooie grote foto van je gezin, het is wel belangrijk dat het er mooi komt te hangen. Je wilt geen schroeven of spijkers en een touwtje vanuit het plafond is voor jou ook te opvallend. Dan is het slim om met een ophangsysteem te werken. Op die manier kan je alles ophangen wat je wil, maar dan zonder al die lelijke zichtbare elementen. Het ziet er direct ook een stuk rustiger uit als je het op deze manier aanpakt. Je geniet er nog meer van.

Werken met kabelgootjes

Een andere manier om het nodige weg te werken, is door kabelgootjes te plaatsen. Hoewel er meer en meer mogelijkheden komen met draadloze apparaten, is het nog lang niet zo dat alles zonder draad kan. Daarom zal je nog altijd wel het nodige door de woonkamer hebben lopen. In dat opzicht is het dan dus ook slim om kabelgootjes langs de randen van de vloer of het plafond te laten lopen. Dit ziet er een stuk mooier en strakker uit. Je kan ze ook nog eens plakken, dus je hoeft ook niet te boren of schroeven hiervoor.

Zorgen voor opbergruimte

Het is ook belangrijk dat er niets blijft slingeren. Het is juist zo dat losse spullen voor een rommelige look zorgen. Daarom is het slim om voor opbergruimte en een opbergsysteem te kiezen. Op die manier kan je gemakkelijker zorgen dat alles een eigen plek heeft en geen rommel achterblijft. Het is wel zo fijn wanneer je er zeker van kan zijn dat je alles altijd weg kan werken. Dit geeft ook de nodige rust, want je weet waar alles hoort te liggen. Dit kan je ook voor allerlei soorten spullen toepassen op de juiste manier.

Alles greeploos maken

Een trend die ook goed past bij de finishing touch in een woning, is die van het werken zonder grepen. De deurtjes en laatjes kan je op die manier veel mooier afwerken. Het is natuurlijk ook nog eens zo dat dit voor meer veiligheid zorgt. Je kan je immers ook niet meer stoten aan de uitstekende delen. Daardoor ziet het er mooier uit en maak je de woning ook nog eens een stuk meer leefbaar. Het is wel zo fijn om het op die manier aan te pakken. Zo is je woning dus ook echt helemaal af te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...