Wonen

Hoe raamfolie jouw woning verbeterd!

Het zal misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt bij het verbeteren van je woning; raamfolie. Toch kan dit een grote bijdrage leveren aan de verbetering van je woning. Zo kan zonlicht wat je huis binnenkomt verschillende problemen veroorzaken, of je woont in een drukke straat en hebt veel last van nieuwsgierige kijkers. Dit zijn problemen die makkelijk te verhelpen zijn door verschillende soorten raamfolie aan je woning toe te voegen. 

Verlaag je energiekosten  

Een van de grootste voordelen van het gebruik van raamfolie is het verlagen van je energiekosten. Wanneer in de winter je huis kouder wordt en in de zomer je huis warmer, zal het gebruik van de airconditioning en verwarming sterk toenemen. Door de toename aan gebruik van de airco en verwarming, zullen de energiekosten oplopen. Om deze oplopende energiekosten tegen te gaan, is isolerende raamfolie een goede oplossing. 

Bescherming meubels en vloer

Terwijl zonwerende raamfolie ongewild zonlicht buiten je woning houdt, houdt UV-werende raamfolie de UV-straling buiten gehouden. Door de UV-straling kan de staat van je meubels en vloer verminderen. Vooral wanneer stoffen meubels of tapijten een lange tijd blootgesteld worden aan deze straling, kunnen ze verkleuren en verliezen ze hun mooie oorspronkelijke kleur. Dat is erg zonde, daarom is UV-werende raamfolie een mooie uitkomst.

Betere privacy in huis

Niet alleen bestaat er raamfolie die zonlicht en UV-straling buiten houdt. Er bestaat ook een raamfolie om nieuwsgierige aagjes buiten te houden. Wanneer je bijvoorbeeld in een drukke straat woont, waar veel verkeer en mensen langskomen, heb je natuurlijk geen behoefte aan blikken naar binnen. Om nou met de gordijnen dicht te gaan zitten thuis, is natuurlijk super ongezellig. Met blinderende raamfolie verbeterd je privacy in huis, doordat het spiegelend effect ervoor zorgt dat er niet naar binnen gekeken kan worden. Vanuit binnen heb je wel goed zicht naar buiten en behoudt je dus wel genoeg licht in je woning. 

Dit vind je misschien ook leuk...