Renovatie

Huishoudtrap kopen

Ga je een huishoudtrap kopen (ook wel werktrap genaamd)? Dan zijn dit de dingen waar je op moet letten.

Hoogte van de huishoudtrap

Als eerste bepaal je de hoogte die je trap moet hebben. Bij het aanschaffen van een huishoudtrap is het belangrijk dat je altijd veilig werkt. Dus de hoogte is belangrijk. Vaak zien we mensen die net een te kleine trap hebben gekocht waardoor ze moeten strekken om ergens toch nog bij te komen. Door te bepalen wat je werkhoogte is voorkom je dit. 

Type huishoudtrap

Er zijn verschillende soorten huishoudtrappen. Zo heb je een trap met aan 1 zijde treden. Dit wordt de enkele huishoudtrap genoemd. Dus kun je dus van 1 zijde beklimmen. Deze trap heb je ook met treden aan beide zijden. We noemen deze trap de dubbelen huishoudtrap. Omdat je deze van twee zijden kunt beklimmen verplaats je deze trap minder vaak. Wanneer je ergens net niet bij kunt komen, loop je eenvoudig via de andere zijde omhoog. Ga je met je benen gespreid staan op beide zijden dan werk je makkelijk boven je hoofd. Als laatste is er nog een plateauhuishoudtrap te koop. Dit zijn trappen met doorlopende steilen. Steilen zijn de zijkanten van de huishoudtrap. Door deze doorlopende steilen kun je zelfs op de bovenste trede staan.

Houten – of aluminium trap kopen

Heb je bovenstaande bepaald dan is er nog de keuze van het materiaal. Dit kan een houten huishoudtrap of een aluminium huishoudtrap zijn. De houten trappen ogen wat warmer en fraaier zodat ze, wanneer ze in het zicht staan, een aanwinst zijn voor je woning. Hoewel ze iets zwaarder zijn om te verplaatsten, worden ze minder snel vies. De aluminium variant is lichter en daardoor makkelijk te verplaatsen. 

Je huishoudtrap kopen bij Van Eldik LaddersHeb je een keuze gemaakt? Dan kies je natuurlijk voor een trap van Van Eldik Ladders. Zij zijn meer dan 100 jaar makers van ladders en trappen. Ze weten dus waar ze het over hebben. Heb je op basis van bovenstaande nog vragen over het aanschaffen van een huishoudtrap? Neem dan contact op met de medewerkers van Van Eldik Ladders. Ze zitten klaar voor je om je te voorzien van het beste advies over het kopen van trappen en ladders. Of wil je liever eerst de trap zien voordat je hem koopt? Kom dan naar de werkplaats in Ochten. De koffie staat klaar!

Dit vind je misschien ook leuk...