Algemeen

Waterdichte S3 werkschoenen krijgen S7 als normering

Veiligheidsschoenen worden steeds beter en steeds veiliger. Dat is de reden waarom er afgelopen jaar een nieuwe norm voor veiligheidsschoenen is geïntroduceerd: de EN ISO 20345:2022 norm. Deze norm stelt aangescherpte veiligheidseisen en vervangt de oudere EN ISO 20345:2011 norm. Het is de eerste keer sinds 2011 dat er een nieuwe eis voor veiligheidsschoeisel wordt geïntroduceerd.

Met de introductie van de EN ISO 20345:2022 norm worden de veiligheidseisen voor schoenen verder aangescherpt. Deze norm is ontwikkeld om werknemers de beste bescherming te bieden in veeleisende werkomgevingen. Het omvat specificaties met betrekking tot impactweerstand, compressieweerstand, antislip eigenschappen, weerstand tegen chemische stoffen en nog veel meer. Door te voldoen aan deze norm, kunnen veiligheidsschoenen een hoger niveau van bescherming en veiligheid bieden aan degenen die ze dragen.

De meest bekende S-nomering bij veiligheidsschoenen is de S3 normering. Deze is in de nieuwe EN ISO 20345:2022 norm onderhanden genomen. Bowork is een van de eerste die de nieuwe normeringen op zijn webshop toont.

Ontdek de nieuwe S7 veiligheidsnormering

Ontdek de nieuwe standaard in waterdichte veiligheidsschoenen met de S7 normering. Werkschoenen met een S7 normering bieden dezelfde bescherming als S3 schoenen, maar met extra specificaties voor waterdichtheid. Met de S7 normering geniet je van verbeterde waterbestendigheid en blijven je voeten droog en comfortabel, zelfs in natte werkomstandigheden.

Voordelen van de S7 normering

Veiligheidsschoenen die beschikken over een S7 normering hebben verschillende voordelen:

  1. Veiligheidsneus: Bescherming tegen impact en compressie.
  2. Antistatische eigenschappen: Voorkomt elektrostatische oplading.
  3. Afgesloten hiel: Extra stabiliteit en bescherming voor de hiel.
  4. Waterdichte schacht: Houdt water buiten en zorgt voor droge voeten.
  5. Antiperforatie tussenzool: Beschermt tegen scherpe voorwerpen.
  6. Waterbestendigheid: Bestand tegen indringing van water.

De S7 normering brengt waterdichte werkschoenen naar een hoger niveau. Populaire modellen zoals de Lowa Renegade worden nu geclassificeerd als S7 werkschoenen, wat betekent dat ze voldoen aan de vereisten van zowel S3 als de hogere waterdichtheidsnorm. Vanaf 30 maart 2023 worden werkschoenen volgens deze nieuwe normering op de markt gebracht, waardoor je kunt vertrouwen op de beste bescherming tegen water en andere veiligheidsrisico’s.

S3L en S3S

Naast de S7 normering zijn er ook twee nieuwe varianten van de S3 normering: S3L en S3S. S3L biedt extra bescherming tegen perforatie, terwijl S3S dezelfde bescherming biedt zonder het gebruik van metaal. Hoewel deze normeringen mogelijk minder bekend zijn, bieden ze optimale bescherming en veiligheid voor specifieke toepassingen. Neem contact op met fabrikanten of leveranciers die deze normeringen aanbieden voor meer informatie en gedetailleerde productspecificaties.

Investeer in de nieuwe generatie waterdichte werkschoenen met S7 normering en profiteer van de beste bescherming tegen water en andere veiligheidsrisico’s. Blijf droog, comfortabel en veilig in elke werkomgeving.

Dit vind je misschien ook leuk...