Geen categorie

De voordelen van PVC


PVC stelt bestaande banen veilig en creëert nieuwe banen

De PVC-industrie is een van de groeisegmenten in Duitsland. Ongeveer 100.000 werknemers in de PVC-productie en -verwerking genereren een jaarlijkse omzet van 10 miljard euro, een cijfer dat naar verwachting zal groeien. De industrie creëert ook nieuwe banen en opleidingsmogelijkheden.

PVC is een hoogwaardig en veelzijdig materiaal

Producten van PVC zijn bestand tegen weersinvloeden, olie en UV-straling. Afgewerkte producten zijn flexibel of bestand tegen mechanische schokken en kunnen in elke kleur worden gepigmenteerd. De veelzijdigheid van PVC maakt het mogelijk om het te gebruiken voor een breed scala aan toepassingen met hoge eisen aan de kwaliteit van het product. Om deze reden worden er ook veel ramen van PVC gemaakt. Woon je in de buurt van Brugge en heb je PVC ramen nodig? Zie dan; PVC ramen Brugge.

PVC is een milieuvriendelijk materiaal

Voor de productie en verwerking van PVC zijn relatief weinig fossiele brandstoffen en hulpbronnen nodig (57% van het PVC bestaat uit huishoudelijk steenzout dat in vrijwel onbeperkte hoeveelheden beschikbaar is, de overige 43% bestaat uit ruwe olie). PVC-bouwproducten zijn licht, onderhoudsarm, duurzaam en dus milieuvriendelijk.

PVC is recyclebaar

Recyclingfaciliteiten bestaan voor het merendeel van de PVC-toepassingen, bijvoorbeeld raamprofielen, buizen en hulpstukken, vloerbedekking en dakbedekking. Zo mogelijk wordt gerecycled PVC hergebruikt in de oorspronkelijke toepassingen.

PVC is goed onderzocht

Volgens de regeringscommissie “Schutz des Menschen und der Umwelt” (bescherming van mens en milieu) van de Duitse Bondsdag is PVC – met betrekking tot het milieu – vandaag de dag een van de meest grondig onderzochte materialen. In haar bevindingen waarschuwt de commissie tegen het vervangen van het materiaal zonder goede milieu- en economische redenen.

PVC heeft geen schadelijke gevolgen voor de gezondheid

Vandaag de dag vormt de productie en verwerking van PVC geen gevaar voor de gezondheid van werknemers of consumenten. Daarom wordt PVC onder andere gebruikt voor medische apparatuur en engineering, voedselverpakking en transportleidingen voor drinkwater. PVC is een cruciale factor in de moderne geneeskunde (bloedpompen, bloedzakken, intraveneuze buizen, enz. bestaan uit PVC).

PVC is een cruciaal materiaal

PVC maakt zo’n 16% uit van alle wereldwijd verwerkte kunststoffen. Het behoort dus tot de essentiële materialen voor de industrie en de handel. De belangrijkste consumenten van PVC per industrie zijn: de bouw, de verpakking, de automobielsector, de elektronica en andere.

PVC is een veilig materiaal

PVC brandt minder snel dan de meeste andere materialen en is dus een factor in brandpreventie.

Dit vind je misschien ook leuk...