Klussen

Hoe je een goede kerkbank maakt

Het is heel erg belangrijk dat kerkbanken de juiste mate van comfort hebben en lang meegaan. In dit artikel wordt uitgelegd hoe een die perfecte kerkbank kan worden gemaakt. 

Basis bankconstructie 

Voordat je je handen vuil begint te maken, is het belangrijk om te weten wat er in de constructie van een goede bank zit. Kwaliteitsmeubilair heeft de neiging om penverbindingen te hebben. Als je al met hout hebt gewerkt, is de kans groot dat je deze specifieke verbindingen voor andere projecten hebt gemaakt. Een andere hoeksteen van goed vakmanschap zijn hoekblokken. Hoekblokken zijn eenvoudige houten blokken die in een rechthoekige driehoek zijn gesneden. Als ze correct worden uitgevoerd, versterken deze blokken de penverbindingen. Zonder de hoekblokken loop je het risico op wankele meubels die binnen een jaar of twee kunnen breken. En dit wil je natuurlijk niet hebben aangezien kerkbanken iedere week worden gebruikt je ze niet elke 2 jaar wil vervangen.  

Meten is weten 

Nadat de plannen zijn afgerond en je al het materiaal hebt verzameld, moet je alles nog een laatste keer meten voordat je begint met bouwen. Dit omvat het meten van de ruimte waarin de bank zal staan en de items die u nodig heeft om de bank te bouwen. Zoals het oude gezegde luidt: twee keer meten, één keer zagen.  

Alle benodigdheden zagen 

Nadat je alles zeker weet, begint het leuke gedeelte: Het bouwen. Het is belangrijk om het hout zorgvuldig uit te lijnen als je een tafelzaag of ander elektrisch gereedschap gebruikt. Houd tijdens het zagen gelijkmatige druk op het hout en beweeg alleen op een snelheid waarbij je je prettig voelt. Zaag al het hout voordat je met de bouw begint. Dit helpt om fouten te voorkomen bij het monteren van de meubels. 

Monteren  

Zorg ervoor dat je tijdens het bouwen alle hoeken waarmee je gaat werken, verstevigt. De gewrichten moeten aan de basis onder een hoek van 90 graden stevig in elkaar passen. Nadat de voegen zijn geplaatst, kan een hoekblok ervoor zorgen dat de bank geen speling heeft die kan leiden tot wiebelen. De hoekblokken moeten voorzichtig op hun plaats worden gehamerd en moeten goed passen. Ideaal is om deze hoekblokjes vervolgens in te schroeven, ook al zien ze eruit alsof ze niet los kunnen komen. Je wilt je bank niet uit elkaar hoeven halen als je per ongeluk je teen op een hoek stoot. 

Dit vind je misschien ook leuk...