Klussen

Keuken wel of niet verbouwen? Wij schetsen drie situaties

Droom je al lange tijd van een nieuw huis, en is het eindelijk gelukt? Gefeliciteerd! Het is een mooie stap die je neemt. Nadat je de sleutels in ontvangst hebt genomen, komen er ontzettend veel keuzes op je af. Nieuwe vloer leggen of de huidige vloer vernieuwen? Welke kleuren wil ik op de muren? En kan de keuken nog mee of is deze écht toe aan vervanging? Op die laatste vraag proberen wij je in dit artikel antwoord te geven! Lees je mee?

Een nieuwe keuken erin 

Toen je met de makelaar Zaandam of makelaar Amstelveen door het huis liep, was je al verkocht. Maar wat zag die keuken eruit… Vaak zegt je eerste indruk je genoeg: de keuken kan blijven of gaat er toch écht uit. Als jij hebt besloten dat de keuken echt voor vervanging toe is, kun je je hart gelukkig ophalen. Want een keuken hoeft lang niet altijd een flinke investering te zijn. Tegenwoordig zijn er zo veel aanbieders, waardoor je in alle prijsklassen voor een keuken kan slagen. Als wij je een tip mogen geven, ga ook vooral online op zoek. Er zijn aanbieders die showroommodellen aanbieden. Voor een heel zacht prijsje. Met deze keukens is negen van de tien keer niks aan de hand, maar het scheelt jou wel een flink bedrag. 

De huidige keuken krijgt een goede make-over

Is de keuken prima, maar is het gewoon niet jouw stijl? Dan is het misschien zonde om de hele keuken eruit te slopen. De kastjes, het keukenblad en de kraan kun je vervangen. Bij sommige keukenboeren kun je bijvoorbeeld nieuwe kastdeurtjes voor al €20 per stuk bestellen. Denk ook gelijk aan nieuwe handgrepen, want ook die geven je keuken al een hele nieuwe uitstraling. En wist je dat je zelfs een nieuw keukenblad kunt kopen voor nog geen €50? Is het binnen het budget gelukt en is er zelfs over, dan kun je altijd nog een nieuwe keukenkraan kopen. Een zwarte keukenkraan of rosegouden keukenkraan maakt jouw keuken helemaal van nu. 

De huidige keuken krijgt een likje verf 

In het meest gunstige geval is jouw keuken mooi, maar mag het wel een nieuwe, frisse uitstraling krijgen. In dat geval spreken we over een nieuwe vloer en een goede lik verf op de muur. De keuken zelf hoef je dan niet te veranderen en dat scheelt heel erg. Dan is het alleen nog de vraag: welke kleur kies je? Ons advies zou zijn om voor neutrale kleuren te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan donkerblauw, grijs of een zachte pastelkleur. Wil je dé kleur van het jaar? Kies dan voor ‘Brave Ground’ van verfmerk Flexa. 

Dit vind je misschien ook leuk...