Wonen

WELKE RAAMDECORATIE KIES JE?

Het inrichten van een nieuw huis is altijd leuk, net als een grote make-over. Een andere kleur op de muur en nieuwe meubels, maar wat doe je met de raamdecoratie? Raamdecoratie doet veel met de sfeer van jouw woning. Knus of stoer, het kan allemaal. Het ligt helemaal aan jouw stijl, ritme en natuurlijk aan de woning zelf. Je vindt hier informatie over de populairste raamdecoratie, zodat je hierna makkelijker kunt kiezen wat er bij jou en jouw huis past!

Gordijnen

Simpel, praktisch en knus: gordijnen. Eigenlijk zijn gordijnen geschikt voor elk type woning én voor elke kamer in het huis. Gordijnen geven een warm gevoel en stralengezelligheid uit. Om de gordijnen een luxe uitstraling te geven, kun je kiezen voor laagjes. Bijvoorbeeld verduisterende gordijnen van een mooie en dikke stof, met daarachter licht doorlatende gordijnen zoals vitrage. Dit geeft een luxe uitstraling aan het huis én het is praktisch! Het zorgt namelijk voor voldoende privacy overdag en een donkere kamer in de nacht.

Shutters of jaloezieën

Je hebt ze vast al eens gezien: van die kleine, horizontale luikjes voor het raam. Shutters geven de woning een stoere look en zijn bovendien onwijs praktisch. Je hoeft alleen de luikjes omhoog of naar beneden te doen, verder blijft het op dezelfde plek. Ook jaloezieën zijn erg praktisch. Deze kun je helemaal open of dicht draaien, maar ook half. Zo komt er veel daglicht naar binnen, terwijl er niemand van buiten naar binnen kan kijken. Hoewel deze twee soorten raamdecoratie op elkaar lijken, is er wel degelijk verschil. Shutters hebben binnenluiken die je voor de ramen plaatst. Deze kun je vaak nog wel openklappen naar binnen of openvouwen als een harmonica. Jaloezieën bevestig je aan de bovenkant van het raam en de lamellen kun je helemaal optrekken naar boven, zodat het raam vrijkomt. Daarnaast bedien je shutters met stangen en jaloezieën met een koord.

Vouw- of rolgordijnen

Voor een knusse look in de woon- of slaapkamer kun je kiezen voor vouwgordijnen. De dikke stof van het gordijn zorgt voor een warme uitstraling. Rolgordijnen passen beter in een strak interieur. Rolgordijnen kunnen geheel op maat gemaakt worden, waardoor het ook veel licht (en warmte in de zomer) tegenhoudt! Rolgordijnen op maat zijn niet alleen praktisch in gebruik, maar het is ook fijn dat deze in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn. Zo is er voor ieder iets wils! Bekijk hier ook rolgordijn aanbiedingen.

Plisségordijnen

Plisségordijnen worden steeds populairder en dat is niet voor niets! Het is onwijs praktisch om deze gordijnen in de woonkamer of de keuken te hangen. Plisségordijnen monteer je aan de zijkanten van het raamkozijn, waardoor het gordijn ook alleen voor de onderste helft van het raam dicht kan. Of alleen de bovenste helft. Of in het midden. Zoveel opties! Plisségordijnen laat je op maat maken, dus ze passen voor elk raam. Door de bevestiging aan de zijkant van het kozijn zijn ze ook erg geschikt voor lastig te bekleden ramen, zoals draai-/kiepramen.

Dit vind je misschien ook leuk...