Klussen

Voordelen van schaduwstructuren

Schaduwstructuren komen tegenwoordig steeds vaker voor en duiken overal op, van speeltuinen, stadins, amfitheaters, sportvelden, middelbare scholen, parkeerterreinen en zelfs autodealers. De stijgende populariteit is niet voor niets. Schaduwstructuren bieden niet alleen bescherming tegen schadelijke UV-straling, maar bieden ook tal van extra voordelen. Schaduwstructuren kunnen worden geïnstalleerd nadat een project is voltooid, zoals schaduw toevoegen aan een bestaande speeltuin, of worden opgenomen in een eerste projectontwerp. Ongeacht jouw project, als je een buitenruimte hebt, zal jouw gebied waarschijnlijk baat hebben bij het opnemen van een schaduwstructuur. We schetsen hieronder zes van de voordelen.

#1 Verminder blootstelling aan schadelijke UV-stralen

De belangrijkste reden om schaduwstructuur toe te voegen, is om de blootstelling aan de schadelijke UV-stralen van de zon te verminderen Zelfs tijdens koeler weer of bewolkte dagen veroorzaakt de zon schade. Langdurige blootstelling kan jouw risico op huidkanker drastisch verhogen.

#2 Bescherming tegen elementen

Een schaduwstructuur beschermt niet alleen tegen de zon maar kan ook een noodzakelijke barrière vormen tegen wind, stof en regen of zelfs sneeuw. Een waterdicht schaduwdoek kan wel tegen wat regen en zo kan jij tijdens een kleine bui nog lekker buiten zitten of naar jouw favoriete artiest kijken tijdens een concert. Regen hoeft dus niet altijd alles te verpesten.

#3 Houdt het gebied koeler

Een stoffen schaduwstructuur laat lucht door, waardoor het gebied eronder koeler blijft dan een houten of metalen structuur.

#4 Verleng de buitentijd

Het is koeler dus de kans is groter dat gebruikers langer van het buitenleven genieten. Kinderen zullen lnager van het buitenleven genieten. Kinderen zullen langer willen spelen op een speeltuin of gezinnen kunnen hun picknick verlengen als ze koel blijven in de schaduw door bijvoorbeeld een pergola met doek. Een gemeenschappelijke buitenruimte moedigt vrienden en families aan om samen te komen en ze bijven langer hangen als ze zich op hun gemak voelen.

#5 Bescherming van apparatuur

Schaduwstructuren helpen alles te beschermen wat eronder zit. Veel autodealers installeren bijvoorbeeld schaduwstructuren om hun inventaris tegen hagel te beschermen. De relatief lage kosten zijn de moeite waard om de auto’s te beschermen (om nog maar te zwijgen van het verlagen van hun verzekeringstarieven).

Dit vind je misschien ook leuk...