Geen categorie

Hoe jij een keuken correct ontwerpt en bouwt

Voordat je met het ontwerpproces begint, is het belangrijkste om te begrijpen hoe de keuken zal worden gebruikt. Dit is een basisaanpak die elke architect moet volgen. Een keuken kan niet zomaar een overgebleven ruimte zijn of een ruimte die aan het einde van een project moet worden gedefinieerd. Ontwerpers moeten begrijpen dat een keuken verschillende stormen en verschillende werkgebieden heeft die door het hele project moeten worden geïntegreerd.

Naast de stijl of het ontwerp waar de klant om vraagt, is het belangrijk om een module te definiëren om de prestatie te optimaliseren en de productiekosten van de verschillende stukken te minimaliseren. Op deze manier worden de afmetingen van alle componenten van een keuken bepaald voordat de ruimte wordt bepaald waarin ze zullen worden ondergebracht.

Werkruimten en stroom

Er zijn een aantal onderzoeken die vijf algemene gebieden in een keuken hebben gedefinieerd:

  • Bijkeuken: opslagruimte voor voedsel, conserven, koelkast
  • Opslagruimte: apparaten, keukengerei, kookgerei
  • Gootsteen: schoonmaakruimte
  • Voorbereidingsruimte: idealiter een groot aanrechtruimte om aan te werken
  • Kookhoek: fornuis en oven

De pantry, gootsteen, bereidings- en kookruimtes zijn permanent gecombineerd en gerelateerd aan het proces van het bereiden van een maaltijd op de meest efficiënte manier. De gootsteen-, bereidings- en kookruimtes zorgen voor een smal driehoekig werkgebied, wat leidt tot verschillende soorten keukens.

Soorten keukens

Dit heeft te maken met de ruimte waarvoor het ontwerp bedoeld is. De meest gebruikte typen zijn:

  • Lineair (of twee parallelle lijnen)
  • L-vormig
  • U-vormig

Met betrekking tot deze configuraties is het belangrijk om te begrijpen hoe de verschillende bewegingsstromen werken. De “werkdriehoek” moet glad worden gehouden en kruisbewegingen moeten worden vermeden wanneer er meer dan één persoon aan het werk is. OP dit punt is het altijd goed om jezelf a fte vragen: “Hoe zou ik mijn eigen keuken willen gebruiken?” of “Wat vind ik het leukste of minder prettige aan mijn huidige keuken?”. Zo kunnen we onze ruimtes met meer zin vormgeven.

Je kan er ook altijd voor kiezen om een keuken laten maken door meubelmaker om zo te voorkomen dat je alles zelf moet doen.

Dit vind je misschien ook leuk...