chroom 6
Algemeen

Wat is Chroom-6?

Helaas worden chroom-6-bevattende verbindingen gebruikt in een verscheidenheid aan industriële processen, wat impliceert dat chroom-6 drinkwaterbronnen kan bereiken via afvalstromen die rivieren en grondwater binnenkomen. Staalproductie, textielproductie, houtconservering en galvaniseren behoren tot de industrieën die chroom-6-houdend afval produceren.

Effecten van chroom 6 op de menselijke gezondheid

Gezondheidswetenschappers zijn nog steeds niet zeker over de specifieke gezondheidsproblemen die chroom 6 bij mensen kan veroorzaken. Het is niet bekend bij welke specifieke hoeveelheid chroom 6 gezondheidsproblemen of problemen bij mensen veroorzaakt.

Aan de andere kant is er ontdekt dat wanneer een bepaalde hoeveelheid chroom 6 in het drinkwater van ratten en muizen werd gedaan, ze na verloop van tijd kanker kregen.

Toch maken vrijwel alle gemeenschappen zich zorgen over het gehalte aan chroom 6 in hun drinkwater. Wanneer u chroom 6 gebruikt, kunt u lichte pijn en ongemak ervaren.

Wat kan ik doen om mijn blootstelling aan chroom-6 te verlagen?

In tegenstelling tot lood, dat via leidingen in het water wordt uitgeloogd, wordt chroom-6 direct uit het bronwater geabsorbeerd, waardoor het reinigen van leidingen geen effect heeft op het chroom-6-gehalte in drinkwater. Chroom-6 verwijderen of reduceren lukt niet met kokend water.

Chroom-6 wordt niet uit water verwijderd door filtratie kannen of gewone koelkastfilters. Wil je chroom-6 uit je water halen, dan heb je een high-end waterfilter nodig. Van santen advies staat hierbij voor je klaar!

Tenslotte

Chroom-6 is aanwezig in de natuur, vooral in de watervoorzieningen van bepaalde geografische gebieden. Dit alles in aanmerking nemend, moet water gegarandeerd schoon en veilig zijn voor menselijke consumptie. We kunnen niet alleen vertrouwen op het idee dat water ons zal helpen een uitstekende gezondheid te bereiken en ons volledige potentieel daarop te berusten.

Maar schoon water is de sleutel om dit allemaal te bereiken. Meer en meer landen zullen waarschijnlijk steeds strengere regels invoeren, niet alleen voor chroom-6, maar ook voor andere gevaarlijke stoffen.

Dit vind je misschien ook leuk...